четвер, 02 жовтня 2014 16:21

Трагедія під Іловайськом може повторитися під Дебальцевим - старшина батальйону "Київська Русь"

Трагедія під Іловайськом може повторитися під Дебальцевим - старшина батальйону "Київська Русь"
Фото: tsn.ua

Представники командного складу добровольчого 11 батальйону територіальної оборони "Київська Русь" не виключають, що під Дебальцеве Донецької області може повторитися трагедія аналогічна тій, яка сталася під Іловайськом.

"Трагедія під Іловайськ може повторитися ... Не тільки Іловайським котлом, а й просуванням російських військ і сепаратистів далі", - заявив старшина батальйону "Київська Русь" Едуард Мальований.

Він зазначив, що від керівництва Міноборони та антитерористичної операції надходить інформація про те, що батальйони територіальної оборони забезпечені всім необхідним. У той же час, батальйони мають на озброєнні застарілу техніку, зокрема, БТР 1985-1987 рр випуску, багато  бійців не забезпечені сучасними автоматам. І тільки завдяки одному з бізнесменів бійці батальйону отримали 200 автоматів АК-47.

"Моя думка - просто йде саботаж з боку вищого командування, з боку Міністерства оборони, з боку АТО", - заявив старшина батальйону, додавши, що бойові дії на Донбасі - це не антитерористична операція, а війна, в якій беруть участь частини російської армії.

Він також повідомив, що ротація бійців їхнього батальйону не проводиться, хоча за законом в зоні бойових дій військовослужбовці повинні заходити на 45 днів, а потім їх повинні відправляти в 21-денну відпустку. Проте бійці батальйону "Київська Русь" вже 90 днів перебувають в зоні бойових дій, стверджує Мальований.

На думку командира взводу розвідки Ігоря Руля, необхідно "вирівнювати лінію фронту ... переглядати тактику дій з урахування реалій". Він підкреслив, що армія повинна бути забезпечена нормальною технікою, в тому числі важкою - танками, гарматами, хорошими джипами.

Учасники прес-конференції звернули увагу на те, що намагалися зустрітися з представниками Міністерства оборони, зокрема з міністром оборони Валерієм Гелетеєм, з керівництвом АТО, проте всі їхні спроби виявилися марними.

Зараз ви читаєте новину «Трагедія під Іловайськом може повторитися під Дебальцевим - старшина батальйону "Київська Русь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути