субота, 04 квітня 2015 23:57

Тисячі киян зустріли вражаючу "Французьку весну" на Софійській площі
37

Фото: Ельдар Сарахман

Кілька тисяч киян прийшли сьогодні о 20.30 на Софійську площу, де відбулося урочисте відкриття 12-го фестивалю "Французька весна в Україні". Дійство розпочалося із вражаючого світлового шоу, під час якого дзвіниця та купольний ансамбль Софійського собору на двадцять хвилин засяяли мозаїчними зображеннями. За допомогою цих зображень організатори показали  довгий шлях українців до свободи. Лазерне шоу цього року має символічну назву "Я - мрія".

На стінах собору демонстрували фотографії з Майдану українських фотографів та мозаїку з портретів сотні відомих українців. О 21:30 світлове шоу повторили спеціально для тих, хто пропустив шоу о восьмій вечора. Варто зазначити, що люди почали масово сходитися буквально за кілька хвилин до початку свята, через що утворилися  довжелезні затори у кількох кварталах навколо собору. Тягнучки спостерігалися на вулиці Ярославів вал, Великій Житомирській, Рейтарській, Стрілецькій та Івана Франка. Проїзд до площі спеціально перекрили через велику кількість людей. Кияни змушені були залишати свої автомобілі у районі Львівської площі та йти пішки на Софійську площу. Громадський порядок охороняли декілька десятків міліціонерів.

Нагадаємо, "Французька весна в Україні" — щорічний фестиваль французької культури в Україні. Кожного квітня фестиваль пропонує різноманітну програму в сфері образотворчого мистецтва, кіно, літератури та інших галузей культури. Раніше "Французька весна" відбувалась як у Києві так і в багатьох інших містах України - Дніпропетровську, Донецьку, Харкові, Львові та Одесі. Цього року фестиваль відбувся вдванадцяте.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі киян зустріли вражаючу "Французьку весну" на Софійській площі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути