середа, 20 січня 2010 10:55

Тисячі гаїтян можуть загинути у відкритому морі (ФОТО)

Тисячі гаїтян, яким вдалося вижити після землетрусу, почали покидати країну на крихітних човнах, повідомляє The Sun. Світова громадськість побоюється, що більшість біженців можуть загинути в морі.

Після землетрусу, що забрав життя 200 тисяч людей, гаїтяни продовжують вмирати від голоду і спраги. У відчаї люди почали сідати у човни, сподіваючись допливти на них до затоки Гуатанамо (225 км) чи до Флоріди (645 км).


За чутками, багато потерпілих спробували пробратися на борт парому, що перевозить автомобілі. Члени екіпажу були змушені повертати людей з клунками і немовлятами на руках назад, побоюючись, що така кількість пасажирів потопить судно. Проте капітан судна заявив, що паром все одно нікуди не попливе, адже у них закінчилось паливо.

Посол Гаїті у США Реймонд Джозеф закликав біженців відмовитися від свого наміру. За його словами їх на континенті ніхто не чекає. Прикордонники будуть перехоплюватимуть човни і відправлятимуть людей назад.

Землетрус на Гаїті відбувся увечері 12 січня. Епіцентр підземних поштовхів, магнітудою до 7 градусів за шкалою Ріхтера, знаходився в столиці Гаїті Порт-о-Пренс. Катастрофа зруйнувала близько двох третин всіх будівель.

Допомогу країні надали десятки країн світу. Проте гуманітарна допомога, що направляється на Гаїті, поки доходить далеко не до всіх, хто її потребує. Аеропорт Порт-о-Пренсу фізично не в змозі прийняти всі рейси з гуманітарними вантажами.

Через зруйновані дороги ускладнена доставка допомоги в постраждалі райони навколо столиці Гаїті. В Порт-о-Пренсі трапляються численні випадки мародерства.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тисячі гаїтян можуть загинути у відкритому морі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути