пʼятниця, 06 квітня 2012 11:46

Сусіда патріарха Кирила все-таки змусили виплатити йому 20 мільйонів за "пил"

Сусіда патріарха Кирила все-таки змусили виплатити йому 20 мільйонів за "пил"
Кирило "старався пробачити" Шевченка, але не вийшло. Фото: РИА Новости

Екс-міністр охорони здоров'я РФ Юрій Шевченко все ж таки виплатив 19 млн і 707 тисяч рублів у справі про збиток, нанесений квартирі патріарха РПЦ Кирила.

"Я продав свою квартиру в Пітері і 5 квітня виплатив цю суму. Батько дуже тяжко хворий, нам, можливо, знадобитися медична допомога за кордоном, тому ця оплата була практично вимушеною", - сказав син Юрія Шевченка.

У прес-службі Замоскворецького суду Москви "Інтерфаксу" підтвердили повідомлення про виплату грошей. "Представник відповідача Юрія Шевченка представив суду платіжні доручення, згідно з якими той сплатив понад 19 млн рублів", - сказали в прес-службі суду.

Всього, за вердиктом суду, Шевченко повинен був виплатити майже 20 млн рублів. Квартира самого Шевченка була оцінена всього у 15 млн рублів, на неї було накладено арешт.

Наприкінці березня стало відомо, що суд зобов'язав Шевченко відшкодувати своїм сусідам по відомому московському "дому на набережній" (вулиця Серафімовича, 2) збитки від "будівельного пилу, що з'явилася через ремонт" у Шевченка. Проти Шевченко подала позов Лідія Леонова, прописана в квартирі зверху, що належить патріарху Кирилу (в миру - Володимира Гундяєва).

Спочатку в РПЦ називали ситуацію з квартирою на вулиці Серафимовича "брудною піар-технологією". Але минулого тижня патріарх Кирило підтвердив інформацію про прецедент а також пояснив, що "пробачити Шевченко було б некоректно".

Зараз ви читаєте новину «Сусіда патріарха Кирила все-таки змусили виплатити йому 20 мільйонів за "пил"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути