Ексклюзиви
понеділок, 04 квітня 2016 19:10

Суд звільнив розвідника 92-ї, обвинуваченого у вбивстві "Ендрю"
5

Фото: Gazeta.ua

Краматорський суд звільнив під домашній арешт колишнього розвідника 92-ї бригади Павла Долженка з позивним "Крим", підозрюваного у вбивстві волонтера Андрія "Ендрю" Галущенка.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

14 лютого 2016-го Долженка затримали у Краматорську. Йому одразу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.

Суд задовольнив клопотання адвокатів захисту та обрав міру запобіжного заходу Павла Долженка у вигляді домашнього арешту до 2 червня. Його взяли на поруки депутати міськради Харкова та Чугуєва. У Краматорську велась пряма трансляція із зали Шевченківського суду міста Харкова, де волонтер і нардеп Тетяна Бедняк заявила про взяття на поруки бійця 92-ї бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обвинуваченого у вбивстві "Ендрю" бійця не доставили до суду через кінець робочого дня

Долженка звільнили прямо із зали судового засідання.

"Сьогоднішнім рішенням суду ми задоволені. Вважаємо, що це перший крок до відновлення справедливості у цій справі. Справедливість запанує, коли повністю знімуть звинувачення з Крима та Змія. Сьогодні суд взяв до уваги доводи, що прокуратура затягує слідство. Ми будемо продовжувати захищати їх", - прокоментував адвокат захисту Ігор Черняк.

"Слава Богу, що хоч трохи правда панує, хоч вже не сидіти у цьому кам'яному мішку. Сподіваюсь, що все з'ясується. І винні у вбивстві цих хлопців будуть покарані", - сказав Долженко після виходу із зали суду.

Нагадаємо, мобільну групу "Ендрю", яка боролась з контрабандою у зоні АТО, розстріляли 2 вересня 2015 року на Луганщині. Ендрю та ще один співробітник СБУ загинули, 4 бійців отримали поранення.

У лютому 2016-го за підозрою у вбивстві групи затримали двох колишніх розвідників 92-ї омбр Олександра Свидра "Змія" та Павла Долженка. Пізніше Свидру обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Зараз ви читаєте новину «Суд звільнив розвідника 92-ї, обвинуваченого у вбивстві "Ендрю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути