пʼятниця, 01 квітня 2016 17:06

Обвинуваченого у вбивстві "Ендрю" бійця не доставили до суду через кінець робочого дня
5

Фото: Gazeta.ua

Слухання справи про зміну запобіжного заходу колишньому розвіднику 92-ї бригади Павла Долженка з позивним "Крим", якого звинувачують у розстрілі мобільної групи волонтера Андрія "Ендрю" Галущенка на Луганщині, перенесли на 4 квітня. До Краматорського суду не доставили бійця через те, що у конвойних закінчився робочий день.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

14 лютого Долженка затримали у Краматорську. Йому одразу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.

1 квітня о 14 годині мало відбутись засідання суду за клопотанням адвокатів Долженка. Розпочалось воно майже через годину, проте підсудного не змогли доставити до суду із Бахмутського СІЗО. Захист розвідника наполягав на забезпеченні його присутності під час наступного засідання.

"Слідчий ізолятор знаходиться в Бахмуті. І у п'ятницю у конвойних о другій годині закінчується робочий час. Суддя не могла цього не знати", - розповів військовий 92-ї бригади, юрист Леонід Маслов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти моїх бійців свідчать сепари, яких вони затримали - комбриг 92-ї про розслідування вбивства Ендрю.

"На момент вчинення нападу на мобільну групу в Щасті він знаходився в 6 км від місця події. І обвинувачення цей факт не заперечує. Кажуть, що він допоміг невідомим особам це зробити і встановити міни. Слідство не каже, яким чином він це зробив і коли встиг повернутися, роздягнутися і лягти в ліжко. Яка у нього від цього була користь? Слідство маніпулює фактами. Наприклад, подіями, які відбулися за декілька годин до вбивства. Павлу інкримінують, що він намагався створити собі алібі. Але алібі в нього є, і слідство його не заперечує. Вся підозра грунтується на тому, що з 5 до 6 його немає (в частині - gazeta.ua)", - додав Маслов.

Нагадаємо, мобільну групу "Ендрю", яка боролась з контрабандою у зоні АТО, розстріляли 2 вересня 2015 року на Луганщині. Ендрю та ще один співробітник СБУ загинули, 4 бійців отримали поранення.

У лютому 2016-го за підозрою у вбивстві групи затримали двох колишніх розвідників 92-ї омбр Олександра Свидра "Змія" та Павла Долженка. Пізніше Свидру обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Зараз ви читаєте новину «Обвинуваченого у вбивстві "Ендрю" бійця не доставили до суду через кінець робочого дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути