пʼятниця, 01 липня 2016 14:27

Створили портал з найбільшою базою організацій допомоги переселенцям

Створили портал з найбільшою базою організацій допомоги переселенцям
Перша сторінка сайту

В Україні запустили сайт з найбільшою базою громадських організацій з допомоги переселенцям. Портал vpo-sos.org створили у форматі онлайн-карти. Наразі там розміщено понад 500 громадських організацій, об'єднань, державних установ, які опікуються проблемами переселенців зі сходу та Криму. Сайт реалізувала громадська організація КримSOS при фінансовій підтримці Агентства ООН у справах біженців.

"Портал дає можливість оперативного пошуку інформації в місці, де зараз перебуває людина. Також найближчим часом можна буде зберігати обраний список організацій. Проте інформація про допомогу в організаціях постійно змінюється. Тому дуже важливо, аби саме представники організацій і самі переселенці повідомляли про можливості в своїх громадах і додавали інформацію на карту", - розповіла Анна Дерев'янко, керівник проекту.

Сайт останні 3 місяці проходив ребрендинг. Над його створенням працювала ІТ-компанія, керівник проекту та волонтер, який допомагав додавати організації на карту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці отримуватимуть виплати тільки в Ощадбанку

"Ідея створити сайт, де переселенці могли б шукати допомогу з мобільного, з'явилася у представників Агентства ООН у справах біженців. Вони передали проект для втілення та доопрацювання громадській організації КримSOS", - додала Анна Дерев'янко.

Портал дає можливість шукати потрібну організацію за вказаною адресою. Відбирати установи за типом допомоги: від гуманітарної - до освітньої. На сайті можна читати актуальні новини, шукати корисну юридичну інформацію та дізнаватись про гранти. Також є опція додавання організацій, що опікуються переселенцями, на карту.

"Особливістю цього сайту є акцент на його мобільну версію. Крім того, ми прагнемо максимально охопити невеликі міста й урізноманітнити типи допомоги. Адже, після двох років проживання в новому місті постає питання адаптації, культурного розвитку та самовираження переміщених осіб", - наголосила керівник проекту.

Зараз ви читаєте новину «Створили портал з найбільшою базою організацій допомоги переселенцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути