неділя, 28 грудня 2014 14:38

Студенти Інституту філології на перервах плетуть маскувальні сітки для АТО
8

Фото: Володимир Мукан

Зимову маскувальну сітку для військових АТО щодня плетуть студенти і викладачі Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка. Для цього на другому поверсі корпусу встановили металевий каркас і спеціальну основу для плетіння.

"Цю сітку ми сприймаємо не лише як практичну річ, а і як оберіг для наших солдатів, що рятуватиме життя. Плетучи її, ми думаємо про військових. Вкладаємо у роботу нашу любов, добру енергію та бажання допомогти", - розповідає Оксана Мацько, викладач кафедри сучасної української мови Інституту філології.
Сітки плетуть із світлих полотняних стрічок. Їх вирізають зі старої постільної білизни.

"Плетіння маскувальної сітки - це спільна справа всього колективу інституту. Стрічки приносили всі, навіть технічний персонал. Металевий каркас для плетіння зварили теж наші працівники. Але в плетінні маскувальних сіток є багато нюансів – треба вміти правильно це робити, належно все організувати. Тому ми зверталися за допомогою до громадських організацій, які мали такий досвід. До цього ми теж активно допомагали АТО – закуповували медикаменти, їздили у шпиталь, робили передачі солдатам. Якщо кожен допомагатиме хоч трохи, виділятиме для цього частину свого часу, справа зрушиться".

Протягом грудня викладачі та студенти сплели понад 70 м кв. маскувальних сіток. Студенти плетуть сітки на перервах, викладачі - у вільний від пар час. На плетіння однієї сітки йде приблизно 2-3 дні.

"Я була вражена, настільки швидко в нашому інституті налагодили плетіння маскувальних сіток, - розповідає студентка Вікторія Савчук. – На вихідних ми з викладачами плели сітки в одній організації. У понеділок викладач Леся Наумовська домовилася про виділення нам спеціальної сітки-основи, а заступник директора Олена Івановська – про металевий каркас. У вівторок ми вже плели повним ходом".

Приходили робити сітки студенти й з інших корпусів, друзі та родичі студентів.

"Їм було цікаво це робити. Під час плетіння багато філологів роззнайомилися, багато спілкувалися. Правда, у нас було одне правило – не говорити про сумне , щоб не передавати негативних емоцій нашим бійцям".

 

Зараз ви читаєте новину «Студенти Інституту філології на перервах плетуть маскувальні сітки для АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути