понеділок, 01 липня 2013 12:01

Столичні байкери вимагали підвищити акцизи на пиво

Столичні байкери вимагали підвищити акцизи на пиво
Фото: newsradio.com.ua

Байкери тричі об'їхали комітети Верховної Ради та Кабмін, вимагаючи підвищити акцизи на пиво, а виручені гроші віддати на добудову лікарні "Охмадиту". Вони голосно газували під вікнами комітетів, де саме почалося засідання погоджувальної ради за участі голів парламентських фракцій та спікера Володимира Рибака.

"Таке підвищення не суттєве, у рамках вартості продукту. Ми особливо його не відчуємо. Я готовий заплатити на гривню більше. Для мене і багатьох інших це буде невідчутно. Я киянин, виріс у Києві. Коли був маленький, мене лікували в "Охмадиті", усвідомлюю наскільки важливою є для міста ця лікарня. Це моя соціальна місія", — розповів байкер Сергій Підмогильний.

Ще 10 чоловіків тримали плакат "Я готовий платити на 1 гривнею більше заради хворих дітей." Акція тривала близько півгодини. Народний депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва розповіла журналістам, що прийняття трьох законопроектів, які стосуються цієї ситуації є дуже важливими, саме тому створено спеціальну міжфракційну депутатську групу, у яку ввійшли багато депутатів із кожної з 5 фракцій Ради.

"Завтра о 14.15 у нас буде засідання, на якому ми конструктивно говоритимемо про те, як прийняти ці законопоректи", - зазначила вона.

Активістка та організатор акції Ганна Гобко, підкреслила, що сьогодні останній шанс внести заеконопроекти до порядку денного, адже цей сесійний тиждень —останній і наступного разу депутати зберуться вже восени.

Акцизи на пиво хочуть підвищити з 0, 87 грн до 2,5 грн. П'ять мільярдів, які додатково надійдуть до бюджету, планують витратити на добудову нового комплексу "Охмадиту". У цій лікарні зможуть проводити операції з пересадки кісткового мозку від неродинного донора. Наразі в Україні таких операцій не роблять.

 

Зараз ви читаєте новину «Столичні байкери вимагали підвищити акцизи на пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути