четвер, 14 травня 2009 14:59

Столична прокуратура просить грошей на станцію аерації

Столична прокуратура просить грошей на станцію аерації

Прокуратура Києва внесла подання в Київську міську державну адміністрацію з вимогою забезпечити належне і безперебійне фінансування першочергових робіт з реконструкції очисних споруд Бортничської станції аерації ВАТ АК Київводоканал.

Станція експлуатується з 1964 року, і її очисні споруди технічно і морально застаріли і потребують суттєвого оновлення та реконструкції, зазначають у прокуратурі.

Порушено сім кримінальних справ

Фактичний обсяг мулистих майданчиків у 2,5-3 рази перевищує проектні показники, оскільки опади звідти практично не вивозили, і тільки за період з 2000 - 2009 рік сталося 15 аварійних витоків на прилеглі сільськогосподарські угіддя.

На сьогоднішній день фактично зупинено фінансування робіт по нарощуванню дамб мулистих полів, зазначають у прокуратурі.

За результатами проведених перевірок стану дотримання законодавства у сфері збереження, використання та відтворення водних ресурсів столична прокуратура порушила сім кримінальних справ, внесла 11 приписів, і притягла до адміністративної відповідальності дев"ять осіб у цьому році.

Прокуратура також виявила непоодинокі факти, коли суб"єкти господарювання продовжують діяльність при наявності рішення про призупинення діяльності через порушення чинного законодавства. Приміщення таких суб"єктів господарювання опломбовано повторно, а посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, повідомляють у відомстві.

Столична прокуратура за результатами перевірки внесла подання в Державну екологічну інспекцію у Києві та Київську міську санітарно-епідеміологічну станцію про усунення порушень чинного законодавства з вимогою вжити можливих і вичерпних заходів щодо усунення порушень закону і притягнути винних посадових осіб до відповідальності.

Як повідомлялося, ВАТ "АК "Київводоканал" не виключає можливості техногенної катастрофи найближчим часом через відсутність грошей на перекладення мереж і на вирішення серйозних проблем на Бортницькій станції аерації.

16 квітня на брифінгу міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко заявив, що результати перевірок Державної житлово-комунальної інспекції підтвердили катастрофічний стан водопровідно-каналізаційного господарства Києва, до якого призвела бездіяльність столичної влади.

Міністр відзначив необхідність втручання у вказану ситуацію Кабінету Міністрів України і правоохоронних органів.

Як повідомляв лідер Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський, 96% киян справно сплачують за спожиті послуги, але Черновецький ніяк не може розрахуватися з підприємствами-постачальниками ЖКП.

За словами Дмитра Андрієвського, заборгованість перед підприємствами-постачальниками житлово-комунальних послуг виникає через те, що Київська міська державна адміністрація не в змозі сплачувати свою частину. В результаті місто змушене звертатися до кредиторів.

За матеріалами УНІАН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Столична прокуратура просить грошей на станцію аерації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути