пʼятниця, 02 січня 2015 14:09

Стало відомо, коли Нацрада проведе засідання по "Інтеру"

Стало відомо, коли Нацрада проведе засідання по "Інтеру"
Фото: livejournal.com

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розгляне питання про дотримання законодавства під час новорічного ефіру на найближчому засіданні, яке планується на 15 січня.

Про це повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, передає "Телекритика".

Повістка засідання поки ще остаточно не сформована, але враховуючи величезний резонанс щодо новорічного ефіру телеканалу "Інтер", члени Нацради розглянуть питання про результати моніторингу новорічного ефіру загальнонаціональних каналів.

"На останньому засіданні я дав доручення моніторити всі загальнонаціональні канали. У мене були побоювання, що хтось захоче дати вітання Путіна. Але я і в страшному сні не міг подумати, що буде показувати "Інтер". Одна справа, коли канали не могли швидко позбутися від російських серіалів, тому що вони були закуплені на рік, і вибирали між патріотизмом і бізнесом. А тут всі канали мали можливість заздалегідь підготуватися до Нового року. Я хочу запросити на засідання представників громадськості, телеканалів, парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, РНБО, щоб не тільки розібратися в ситуації, а зробити висновки. Ви ж розумієте, що Нацрада не може просто взяти і забрати ліцензію. Це може зробити лише суд і то, лише після тривалої процедури", - сказав Артеменко.

Нагадаємо, 1 січня секретар РНБО Олександр Турчинов закликав Нацраду розглянути питання про позбавлення ліцензії телеканалу "Інтер". Приводом стала трансляція новорічного концерту за участю російських виконавців, які "підтримували терористів і вітали захоплення Криму і Донбасу".

Пізніше стало відомо, що Нацрада розгляне питання "Інтера" на найближчому засіданні. Туди планують викликати представника телеканалу Ганну Безлюдну.

У свою чергу телеканал "Інтер" заявив про тиск з боку окремих українських політиків.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли Нацрада проведе засідання по "Інтеру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути