середа, 07 грудня 2011 12:21

США пообіцяли покарати країни, де гноблять геїв і лесбіянок

США пообіцяли покарати країни, де гноблять геїв і лесбіянок

США вирішили активно боротися з дискримінацією представників сексуальних меншин з усього світу. В американські посольства розіслали директиви, які наказують "негайно реагувати" на всі випадки порушення прав геїв, лесбіянок, бісексуалів і трансгендерів у тій чи іншій країні. США також створюють фонд допомоги - статутний капітал, правда, невеликий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У польський парламент увійшли транссексуал і гей

"Коли ці люди стають жертвами насильства, коли їх б'ють за їхню орієнтацію чи за те, що вони виглядають не так, як прийнято в суспільстві, - це порушення прав людини. Коли уряди законодавчо роблять їх злочинцями, коли змушують проходити гормонотерапію, щоб відповідати "своїй" статі, коли лунають заклики про розправу над ними - все це порушення прав людини", - заявила держсекретар США Хілларі Клінтон, виступаючи напередодні в Женеві. Стенограма її промови наводиться на сайті Держдепартаменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британським геям дозволили вінчатися в церквах

Клінтон нагадала, що Загальна декларація прав людини, прийнята ООН в 1948 році, дозволила в більшості випадків зжити багато соціальних архетипів, наприклад, расову та статеву дискримінацію. Тепер, за її словами, настав час боротися з дискримінацією представників ЛГБТ-спільноти, про яку 60 років тому навіть не думали.

"Деякі вважають, що права людини на гомосексуалістів не поширюються. Так от, права людини для всіх однакові", - заявила Клінтон.

Зараз ви читаєте новину «США пообіцяли покарати країни, де гноблять геїв і лесбіянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути