понеділок, 11 січня 2010 17:27

Творець "Аватару" зніме фільм про Хіросіму та Нагасакі

Творець "Аватару" зніме фільм про Хіросіму та Нагасакі

Поки кіношедевр Джеймса Кемерона "Аватар" продовжує збирати мільйони в прокаті (за останніми даними, фільм от-от поб"є рекорд "Титаніка") і хвалебні відгуки критиків, в ЗМІ щосили обговорюють новий проект режисера: можливо, ним стане шестигодинний фільм про атомні бомбардування Хіросіми та Нагасакі. В основу фільму, за словами відомого письменника Чарльза Пеллегріно, ляже його книга "Останній потяг з Хіросіми. Спогади тих, хто вижив".

Книга вийде в світ тільки 19 січня, але Кемерон вже встиг придбати права на екранізацію і заручитися підтримкою її автора, який раніше працював з режисером над "Титаніком" та "Аватаром". Жодних подробиць нової картини Пеллегріно не розкрив, сказавши лише, що фільм буде документальним. Але і цього більш ніж достатньо: трагічна історія американських бомбардувань Хіросіми та Нагасакі (вважається, що жертвами ударів стали більше 200 тисяч осіб), розказана майстром спецефектів Кемероном у форматі документальної історії, поза сумнівом, буде приречена на успіх.

В той же час фабула самої книги відома: у ній розповідається про долю тридцяти японців, які пережили ядерний удар по Хіросімі, втекли в Нагасакі й пережили там жахи ядерного бомбардування знову. Одним з героїв "Останнього потягу з Хіросіми" стала реальна людина - Цутому Ямагуті, з яким Кемерон встиг поговорити незадовго до його смерті.

Ямагуті був єдиною в світі людиною, яку японський уряд офіційно визнав присутньою в обох містах під час атомних вибухів. Його історія така: у день, коли американський бомбардувальник скинув на Хіросіму бомбу, Ямагуті знаходився в місті з діловими цілями. Отримавши важкі опіки, бізнесмен провів в Хіросімі ніч, а потім повернувся до свого рідного Нагасакі, яке через три дні також зазнало атомного бомбардування авіацією США.

За словами Пеллегріно, під час останньої бесіди Ямагуті попросив Кемерона "продовжити розповідь свідків бомбардувань про їхні наслідки", а режисер " пообіцяв це зробити".

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Творець "Аватару" зніме фільм про Хіросіму та Нагасакі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути