понеділок, 21 грудня 2009 15:18

Пандора з фільму Аватар може справді існувати - вчені

Пандора з фільму Аватар може справді існувати - вчені

У новому блокбастері "Аватар" люди відвідують придатний для життя місяць під назвою "Пандора". У науковій фантастиці часто зустрічаються населені супутники великих планет. Однак, вчені НАСА сподіваються, що незабаром їм вдасться знайти і справжню "Пандору", повідомляє Science Daily.

Новий телескоп НАСА зможе побачити і вивчити супутники планет-гігантів на предмет присутності на їх поверхні кисню, води і життя.

"Якщо Пандора існує, ми зможемо знайти і вивчити її атмосферу в наступному десятиріччі", - стверджує Ліза Кальтнеггер з центру астрофізики США.

Поки що, "мисливці на планети" знайшли вже сотні планет розміром з Юпітер, які мають супутники. Самі по собі, газові гіганти не можуть підтримувати життя, як ми його розуміємо. Проте вчені сподіваються, що скелястий місяць який обертається навколо планети, може мати життя, якщо планета має орбіту на сприятливій відстані від сонця..

Вчені стверджують, що супутники, які обертаються навколо газових гігантів теоретично мають навіть більше шансів бути придатними для життя, ніж одиночні планети типу Землі.

"Ми в першу чергу повинні тримати їх на увазі, коли ми працюємо у напрямку кінцевої мети - пошуку інопланетного життя", - говорить Кальтнеггер.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Пандора з фільму Аватар може справді існувати - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути