середа, 20 січня 2010 09:59

Сотні осіб загинули у зіткненнях мусульман і християн в Нігерії

Сотні осіб загинули у зіткненнях мусульман і християн в Нігерії

Кількість жертв зіткнень мусульман та християн у Нігерії зросла до близько 200 осіб, і щонайменше 800 осіб отримали поранення. Для забезпечення порядку в регіон введені урядові війська.

Безлади спалахнули в нігерійському місті Джос і тривають вже третю добу. Зараз точно невідомо, що саме стало причиною спалаху насильства, окрім багаторічної ворожнечі між нігерійськими мусульманами та християнами.

За одними даними, суперечка виникла через відновлення будинків, зруйнованих під час заворушень у 2008 році, за іншими - християни вийшли на вулиці, щоб виступити проти будівництва мечеті в одному з міських кварталів. Є також версія, що безлади почалися після недільного футбольного матчу.

Віце-президент Нігерії Гудлак Джонатан 19 січня надіслав до міста війська, наказавши відновити порядок. Армія зайняла центр, проте сутички і досі не припиняються на околицях.

Місто Джос розташоване на території, де межують північні райони, заселені переважно мусульманами, і південні, де переважає християнське населення.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Сотні осіб загинули у зіткненнях мусульман і християн в Нігерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути