пʼятниця, 07 червня 2013 21:42

"SOS, Меркель!" - Феменки попросили захисту в німецького канцлера
10

Фото: Фото: femen.org

Три оголених по пояс активістки руху Femen були затримані вранці 7 червня під час акції біля будівлі відомства федерального канцлера Ангели Меркель у центрі Берліна.

Своєю акцією дівчата намагалися привернути увагу Ангели Меркель до долі соратниць із  руху, які зараз перебувають під вартою в Тунісі. Глава туніського уряду Алі аль-Арейд в цей же день запланував відвідування Берліна, де його прийме канцлер ФРН.

"Шановний канцлер Ангела, станьте нашим ангелом-охоронцем! З висоти найвпливовішої жінки світу снізойді до біди спіткала вашу одноплемінницю Жозефін Маркманн та її подруг по боротьбі франзуженок Маргарит Штерн і Полін Хіллер і туніську активістку Аміну Сбоу - йдесть в повідомленні на сайті руху

"Три дівчини, які представилися прихильницями групи Femen, були затримані, оскільки їхня акція не була узгоджена. Після встановлення осіб їх відпустили на волю", - повідомили у поліції.

Нагадаємо, три оголених активістки Femen були затримані 29 травня в столиці Тунісу під час акції біля Палацу правосуддя. Активістки скандального руху (дві француженки та одна німкеня) проводили в Тунісі акцію на підтримку ще однієї учасниці Femen, затриманої туніською владою 19 травня. Роздягнувшись до пояса, дівчата вигукували: "Звільніть Аміну!". Активісткам загрожує до одного року позбавлення волі.

Аміна Тайлер була затримана в місті Кайруан, де планувалося проведення конгресу радикального ісламського руху Ансар аш-Шаріа (Захисники шаріату). Дівчина мала намір провести традиційну для руху акцію біля центральної міської мечеті на підтримку прав жінок, в активістки був при собі перцевий балончик. Пізніше Аміна Тайлер була звинувачена в зберіганні "легкозаймистого або вибухового предмета" і засуджена до штрафу на суму $ 182.

Зараз ви читаєте новину « "SOS, Меркель!" - Феменки попросили захисту в німецького канцлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути