вівторок, 21 серпня 2012 05:48

Шлюб призводить до жіночого алкоголізму – дослідження

Шлюб призводить до жіночого алкоголізму – дослідження
Фото: sergkonovalov.blogspot.com

Про те, що заміжжя може призводити споживання жінкою більшої кількості алкоголю, повідомили дослідники на конференції Американської соціологічної асоціації в Денвері, передають іноземні ЗМІ.

За спостереженнями дослідників, відбувається це не через тяготи сімейного життя, а як наслідок того, що чоловік зазвичай п'є більше і дружина майже несвідомо "підлаштовується під ритм чоловіка". Чоловіки, навпаки, після вступу в шлюбні узи більше проводять часу з дружиною, а не з друзями, і як результат - починають пити менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Тернопільщині батьки довели дитину до алкоголізму

Нове дослідження вперше показало, що заміжні жінки п'ють більше, ніж вільні, розлучені або овдовілі. Як зізналися опитувані представниці прекрасної статі, до заміжжя вони вживали значно менше алкоголю або навіть не пили його зовсім. Мабуть, до алкоголю їх штовхало бажання не дати чоловікові проводити час з "друзями-товаришами по чарці", але в ході опитування вони повідомили, що з часом навчилися насолоджуватися спільним з чоловіком розпиванням спиртних напоїв.

Чоловіки і жінки також по-різному реагують на розлучення: чоловіки починають пити з такою сталістю, що ставлять себе під ризик алкогольної залежності. Більшість опитаних списали це на необхідність вгамувати душевний біль від розставання із жінкою. При цьому, недавно розлучені чоловіки п'ють значно більше, ніж чоловіки в довгострокових шлюбах, а ось жінки після розірвання шлюбу споживають спиртного в рази менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна рада заборонила фільми, які пропагують насильство та алкоголізм

Тим не менш, 3/4 опитаних жінок зазначили, що змогли подолати депресію після розлучення без допомоги алкоголю і навпаки були раді тому, що можна більше "стільки не пити". Розлучення пов'язане з депресією, а для жінок частіше характерно під час важких душевних переживань  відмовлятися від їжі та спиртного, пишуть дослідники. Більшість жінок під час депресії втрачають кілограми, що позитивно позначається на загальному моральному стані і повертає до оптимістичного погляду на речі.

Результати дослідження були отримані командою соціологів з декількох університетів США після аналізу даних більше 5 тис. чоловіків і жінок зі штату Вісконсін.

Зараз ви читаєте новину «Шлюб призводить до жіночого алкоголізму – дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути