середа, 16 березня 2016 18:01

Скверна: Апеляційний суд став на бік "Інтера"

Маємо на руках ухвалу Київського апеляційного адмістративного суду. Коротко: всі рішення Нацради щодо "Інтера" залишаються в силі.

Ухвала колегії суддів у складі:

 

Поза тим, що:

- в Україні забороняється заснування телерадіоорганізацій іноземними юридичними особами (ст.12 п.2 Закону);

- при продовженні строку дії ліцензії на мовлення Національна рада приводить її у відповідність із вимогами цього Закону ( розділ Х, п.3 Закону);

- при розгляді заяви на видачу ліцензії на поза конкурсних засадах Нацрада може відмовити у видачі ліцензії, якщо організація-заявник не відповідає вимогам щодо заснування телерадіоорганізацій (ст.12 п.2 Закону), а також до установчих і статутних документів телерадіоорганізації (30 п.2 а Закону).

Кілька цитат з ухвали колегії суддів:

"Чинне законодавство України розрізняє поняття засновників та акціонерів акціонерних товариств. До наведеної норми, засновниками товариства є особи, які прийняли рішення про його заснування, а отже перелік таких осіб, що прийняли відповідне рішення у будь-якому випадку залишається незмінним і законодавством не передбачено "перезасновувати" товариство у зв'язку із змінами умов заснування телерадіоорганізацій".

Як вбачається із змісту заяв ПрАТ "Телеканал Інтер" на адресу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо продовження та переоформлення ліцензій серед засновників товариства було: ВАТ "Громадське російське телебачення" (ОРТ);

Згідно з відомостями про власників (співвласників - акціонерів) та пов'язаних осіб власниками "Інтера" є: ТОВ "Український медіа-проект" (Київ), ВАСЕА ВЕНЧУРС ЛІМІТЕД (Кіпр), ТОВ "Пегас Телебачення";

"Враховуючи наведене вище, колегія суддів дійшла висновку, що на час прийняття відповідачем спірного рішення – 11 червня 2015 року, серед засновників ПрАТ "Телеканал Інтер" не було іноземних юридичних осіб".

Як писав класик "що то за часи, що за повороти, чи сміяться, чи ридать…?" Ось такий причинно-наслідковий виверт. Судові реалії України: СКВЕРНА!

(Великий тлумачний словник сучасної української мови слово "скверна" подає, як що небуть "мерзенне, порочне". Однаково стосується, як вчинків, так і людей, котрі ті вчинки здійснюють).

Зараз ви читаєте новину «Скверна: Апеляційний суд став на бік "Інтера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути