середа, 24 березня 2010 17:17

Скандал з плагіатом знизив шанси України на Євробаченні

Скандал з плагіатом знизив шанси України на Євробаченні

Після скандалу з запозиченою піснею конкурсантки Євробачення від України Alyosh"і, шанси нашої країни на перемогу в очах букмекерів значно впали.

Британська букмекерська агенція Nicer Odds опустила шанси молодої співачки з 14 на 17 позицію. Лідирують в списку найвірогідніших переможців Євробачення конкурсанти з Азербайджану, Ізраїлю і Норвегії.

Відзначимо, що Nicer Odds майже щорічно передбачає переможця "Євробачення". Так, британська контора спрогнозувала перемогу Діми Білана в 2008 році і Олександра Рибака в 2009-му.

Білоруська група "3+2" теж обійшла Україну, посівши 14 позицію після заміни своєї пісні Far away на композицію Максима Фадєєва Batterflies. Натомість, Росія з її інтернет-сенсацією Петром Налічем знаходиться майже в самому кінці списку - на 25й позиції

Учасниця від України Alyosha (Альоша) виступить у другому півфіналі, 27 травня, під номером вісім.

Віце-президент НТКУ Роман Недзельський вважає, що 17 місце ще буде хеппі-ендом для України

"Дай, Бог, щоб ми зайняли хоча б 17 місце. Ще невідомо, чи братиме Україна участь у Євробаченні. Її запросто можуть дискваліфікувати. Це – неполітичний конкурс, а наші політики починають у нього вмішуватися", - обурився він.

За словами Недзельського, він 2 роки був головою українського журі на "Євробаченні". Весь цей час з організацією конкурсу все було нормально.

"Ми не вимагали жодних преференцій від Європейської мовної спілки. Всі документи правильно оформлювали і подавали їх вчасно. Наступного року низка країн може відмовитися від участі у конкурсі, бо відбір на участь надто непрозорий", - додав він.

Нагадаємо, що в понеділок, 22 березня, юристи і журі дійшли висновку, що пісня Альоші To Be Free не відповідає вимогам EBU (Європейського мовного союзу). У зв"язку з цим співачці запропонували поміняти пісню. Україна повинна передати всі документи щодо нової пісні в Осло не пізніше п"ятниці, 26 березня, а також виплатити штраф за ненадання конкурсної пісні у встановлені терміни.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Скандал з плагіатом знизив шанси України на Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути