середа, 21 серпня 2013 21:15

Сирійська опозиція нарахувала 1300 жертв хімічної атаки

Сирійська опозиція нарахувала 1300 жертв хімічної атаки
Фото: AFP

Кількість жертв хімічної атаки в східних передмістях Дамаска збільшилася до 1300 осіб, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на дані сирійської опозиції.

Як розповів один з лікарів, які працювали на зміні в лікарні у Східній Гуті, значне число жертв в чому обумовлено тією обставиною, що люди не знали, що робити в разі хімічної атаки. За його словами, багато хто намагався сховатися від газу в підвалах своїх будинків. Цього категорично не можна робити: нервово-паралітичні гази важче повітря, тому люди, спускаючись під землю, тільки погіршували своє становище.

Крім того, він розповів, що деякі намагалися розводити вогнища і палити покришки, вважаючи, що дим витіснить отруту. У результаті ж, продукти горіння тільки прискорювали дію отрути, а зменшення частки кисню в повітрі посилювало отруйний ефект.

Лікар, який не назвав свого імені, також повідомив, що серед загиблих дуже багато дітей. Якщо міцні дорослі могли якийсь час чинити опір дії газів, то діти вмирали майже відразу. У цьому зв'язку лікар зазначив, що жителі мають знати: під час хімічної атаки треба вибиратися на місця, що добре продуваються, уникати низин і погано провітрюваних приміщень.

Тим часом уряд Сирії в черговий раз спростував поширену опозицією інформацію про хімічну атаку на передмістя Дамаска, що знаходяться під контролем повстанців. Як сказано в заяві міністерства оборони, "всі ці звинувачення є спробою заховати від громадськості зростаючі втрати терористів в зонах бойових дій".

Як повідомлялося раніше, міжнародні експерти з хімічної зброї, що знаходяться зараз в Сирії, висловили готовність досліджувати всі обставини передбачуваної атаки. Для цього їм необхідна санкція генерального секретаря ООН і дозвіл місцевої влади.

Зараз ви читаєте новину «Сирійська опозиція нарахувала 1300 жертв хімічної атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути