пʼятниця, 23 грудня 2016 19:44

Ще 23 російські компанії потрапили під санкції США

Ще 23 російські компанії потрапили під санкції США
zn.ua

Ще 23 російські компанії Сполучених Штатів Америки додали до списку санкцій через агресію проти України. Повідомляє "Інтерфакс".

"Двадцять три організації додані до списку, визначені урядом США як такі, діяльність яких суперечить інтересам США в галузі національної безпеки і зовнішньої політики", - йдеться в повідомленні управління з промисловості і безпеки Міністерства торгівлі США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відмовилася від проведення міжнародних змагань з біатлону

До списку потрапили кілька "дочок" концерну "Алмаз-Антей", а також кілька кримських структур. Очікують, що офіційну інформацію про це опублікують у Федеральному реєстрі США 27 грудня.

20 грудня США вже розширювали свій список санкцій проти Росії.

2014 року Євросоюз, США й інші країни ввели санкції щодо РФ у зв'язку з окупацією Криму та агресією на Донбасі, які неодноразово розширювали і продовжували. Припинили переговори про безвізовий режим і про нову базову угоду про співпрацю, ввели заборону на в'їзд у країни ЄС для посадових осіб із РФ і заморозили їхні активи, ввели обмежувальні заходи торгового, фінансового та військового характеру. Всього до санкційних списків потрапили 151 людина і 37 юридичних осіб. Секторальні санкції діють щодо 20 російських фінансових, нафтовидобувних і оборонних структур.

У серпні 2014 року Росія ввела пакет заходів у відповідь на санкції Євросоюзу, США, Австралії, Канади та Норвегії. Так звані контрсанкції являли заборону терміном на рік на імпорт у РФ із цих країн фруктів, овочів, молочної та м'ясної продукції.

Зараз ви читаєте новину «Ще 23 російські компанії потрапили під санкції США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути