пʼятниця, 23 грудня 2016 02:21

Росія відмовилася від проведення міжнародних змагань з біатлону

Росія відмовилася від проведення міжнародних змагань з біатлону
Фото: ria.ru

Російський союз біатлоністів вирішив відмовитися від проведення етапу Кубка світу 2017 року Тюмені і юнацького чемпіонату світу в Острові.

За кілька хвилин до оголошення вердикту Міжнародним союзом біатлоністів (IBU) у гучній доповіді Річарда Макларена Союз біатлоністів Росії (СБР) повідомив про рішення самостійно відмовитися від проведення міжнародних змагань на території країни в 2017 році. Йдеться про етап Кубка світу в Тюмені і юнацький чемпіонат світу в Острові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращий біатлоніст світу відмовився від слів, де закликав до санкцій проти росіян

"Це перший важливий крок Союзу біатлоністів Росії, щоб показати IBU і всьому світу серйозність нинішньої ситуації, - прокоментував рішення президент IBU Андрес Бессеберг. - Тепер міжнародна біатлонна сім'я зможе зосередитися на безпосередньо на спорті".

IBU має ухвалити рішення, де відбудуться скасовані змагання.

Крім того, IBU не наважився на серйозні санкції і обмежився відкриттям дисциплінарного розслідування по двом російським біатлоністам. Останні на невизначений термін відсторонені від змагань і їхніми справами займеться Міжнародний олімпійський комітет.

Решта 29 осіб, які фігурували в доповіді глави незалежної комісії WADA Річарда Макларена, продовжать виступати на офіційному рівні. Щодо цієї групи біатлоністів IBU продовжить розслідування.

5 грудня ВАДА передала до IBU список з 31 російського біатлоніста, яких підозрювали в застосуванні допінгу. Імена цих біатлоністів не повідомляються, проте відомо, що до їх числа входять як діючі спортсмени, так і ті, хто завершив кар'єру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські біатлоністи не збираються бойкотувати етап Кубка світу в Росії

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовилася від проведення міжнародних змагань з біатлону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути