середа, 09 травня 2012 19:38

Сало, Баба Яга та Чебурашка - в "Українському домі" показали шоколадні скульптури
25

Біля сала в шоколаді зупинялися чи не найчастіше
Фото: Фото: Євгеній Жаровський
Шоколадна скульптура "Автопортрет Міли Закатової"
Свиня з шоколаду
Шоколадний вітрильник
"Золотий" шоколадний лев

Сьогодні у столичному "Українському домі" пройшов останній день свята "Київ - місто шоколаду". На вході всім відвідувачам вручали подарунок з шоколадного фонтану - солодощі на паличці. Приходили на захід переважно сім'ями.

У великій залі на першому поверсі встановили чи не найпопулярніший експонат солодкої колекції - сало в шоколаді. Біля нього зупинялися найчастіше: фотографувалися нібито намагаються вкусити або просто зацікавлено роздивлялися. За дві години перебування кореспондента Gazeta.ua на святі ніхто так і не зазіхнув скуштувати делікатес.

"Чув про таке раніше, але на власні очі ніколи не бачив. Обов'язково скуштував би, але ж не можна. По-моєму, дуже оригінально. Здавалося би, сало і шоколад мають непоєднувані смаки. Але чи не кожна країна має щось екстравагантне в своїй національній кухні. То для нас така страва - саме те, що треба. От в якійсь країні, чув, навіть квашені огірки з шоколадом їдять", - поділився враженнями чоловік років 50-ти на ім'я Олександр.

У центрі зали відвідувачі, сидячи за столиками, смакували вироби з шоколаду. Солодощі - деякі у вигляді сувенірів - продавали поблизу в невеликих стендах зі скляними вітринами. Трохи поодаль розважали дітей: ті сідали за стіл, набирали ложкою з каструлі рідкий шоколад і розливали у спеціальні формочки.

А у кінці зали майстриня Міла Закатова робила з шоколаду скульптуру у вигляді книги. На столі, за яким вона працювала, стояли вже готові витвори: Баба Яга в ступі, хатинка, череп, гральна кістка, тарілка з яблуком, половина якого справжня, та інші.

На другому поверсі в лівому крилі будівлі облаштували виставку. Серед шоколадних експонатів - квіти, автомобілі, автопортрет Міли Закатової, лев, ведмеді, свиня, носоріг, бегемот, Чебурашка та крокодил Гена, вітрильник, композиція зі скіпетру, держави та корони тощо. Скульптури огородили червоним тонким канатом, але відвідувачі всіляко намагалися зайти за нього. Особливо - щоб сфотографуватися, сівши на лавочку між Чебурашкою та крокодилом Геною.

"Хоч бери та колючий дріт намотуй", - упівголоса обурювався охоронець, звертаючись до свого колеги.

Утім, відійти за огородження порушників правил просили спокійно та чемно.

Праве крило на другому поверсі "Українського дому" облаштували під змагання та ігри для дітей "Шалені пустощі". Там малі робили піщані малюнки, ліпили їжаків з тіста, малювали, клеїли візерунки на папері, грали у шахи та наздоганялки.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Дайте мені слинявчика!" - у Києві пройшов конкурс бікіні

За словами однієї з організаторів свята Галини, пісочний малюнок або анімація корисна як для дітей, так і для дорослих.

"Займаючись цим, вони забувають про все, заспокоюються. Малювати просто. Навіть ті, хто вважав, що не зможе зобразити цього путнього, за дві-три хвилини повністю поринають у творчий процес. А побачивши результат, розуміють, що мають талант - і настрій піднімається", - розповіла вона.

Використовують для малюнків вулканічний пісок або мелену каву.

"У середині коробки, під прозорою поверхнею - спеціальні лампи. Вони не тільки служать для візуального ефекту, але і нагрівають вулканічний пісок. Він стає дуже приємний на дотик, допомагає розслабитися. Що ж до кави, то вона залишає на пальцях приємний аромат", - сказала Галина.

Зараз ви читаєте новину «Сало, Баба Яга та Чебурашка - в "Українському домі" показали шоколадні скульптури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути