субота, 28 січня 2012 17:33

День сала по-полтавськи: м'ясні вироби дорожчі, ніж на базарі, меру - безкоштовно
10

Фото: Фото: Ірина Реріх
Міському голові Олександру Мамаю дають скуштувати пиріг з сала

Сьогодні у Полтаві вп'яте провели День сала.

Вздовж центральної вулиці Жовтневої виставили ятки з м'ясними делікатесами. Ними торгували місцеві підприємства. Біля палаток вишикувалися черги.

"Чого ваше сало на десять гривень дорожче, ніж на базарі?" - запитував літній чоловік у продавчині. Одягнений у чорну дублянку, в руках тримав клітчату сумку.

"Так свіжайше. Понюхайте — пахне як", - виправдовувалася та.

Сало продавали за 50-60 грн, ковбаси від 60 грн, копченості від 70 грн за кілограм.

"Цього року люди купують краще, ніж торік. Однаково добре беруть сало і копченості, - розповіла продавчиня Людмила Мірошніченко. - Знають, у нас все натуральне, то й беруть. Скільки привезли ковбас, не рахували. Як буде попит, підвеземо ще".

Міський голова Олександр Мамай прийшов на свято опівдні. Його провели до найбільшої палатки скуштувати страви з сала і м'яса та визначити переможців конкурсу "Полтавське сало — найкращий делікатес".

"Я ніколи не був вегетаріанцем. Сало їм, як усі нормальні люди", - жартував мер. Біля палатки збився натовп. Людей всередину не пускала охорона.

Міський голова дегустував сало хвилин двадцять. Як вийшов з палатки, люди кинулися всередину. Кулінари швидко почали ховати блюда під столи.

"Ми нічого безкоштовно не даємо", - кричали до натовпу.

У центрі вулиці Жовтневої під накриттям роздавали суші з сала. Страва розійшлася за півгодини. З бочок наливали безкоштовний чай.

"Робити суші придумали самі. Треба звичайне сало перемолоти на м'ясорубці, подрібнити чорнослив і курагу. Перемішати їх з салом. Додати зеленого кропу. Таку начинку намазати на корж лавашу і скрутити в рулет. Потім порізати, - розповіла Наталія Гресь, методист полтавського міського будинку культури. - Вчора три години крутили ці суші, аби було, чим пригощати учасників конкурсів".

Навпроти центрального універмагу по вулиці Жовтневій поставили сцену. Виступали колективи народної самодіяльності, проводили конкурси.

"Чого сцену сюди перенесли? - запитав чоловік у товариша. - Завжди виступали біля театру Гоголя".

"Там сьогодні збіговисько "регіоналів". Бачиш, палатки свої наставили, газети з агітацією роздають. Примазалися до нашого сала", - відповів той.

Зараз ви читаєте новину «День сала по-полтавськи: м'ясні вироби дорожчі, ніж на базарі, меру - безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути