субота, 15 жовтня 2016 13:51

Росіянам "не сподобалась" українська церква

Росіянам "не сподобалась" українська церква

Будівлю Свято-Троїцького храму Української православної церкви Київського патріархату в підмосковному Ногінську хочуть знести.

Як повідомляє "РБК-Україна", причиною знесення стало "зведена на земельній ділянці, що не була відведена для цілей будівництва культових об'єктів".

Храм розташований на приватній території архімандрита Адріана Старина. Він купив ділянку землі на вулиці Жарова в Ногінську і побудував там Свято-Троїцький храм, який тепер і підлягає знесенню.

У 1990-ті архімандрит Адріан, уродженець Дніпропетровська і випускник Ленінградської духовної академії, був настоятелем найбільшого в місті собору Богоявленського. У 1991 році почали надходити скарги на його негідну поведінку. Тоді Адріан залишив свій сан. Спочатку приєднався до Російської православної вільної церкви, яка тоді була під юрисдикцією РПЦ за кордоном. Але після собору 1993 року йому заборонили служити і там. Тоді Адріан вирішив перейти в УПЦ Київського патріархату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимчук пояснив, чому потрібно контролювати церкву у час війни

Московська єпархія хоче уникнути скандалу і просить адміністрацію не діяти силовими методами.

"Громада буде намагатися і надалі відстояти своє право на храм у встановленому законом РФ та міжнародними угодами порядку. Однак змусити російську владу припинити варварське знущання з релігійної спільноти Київського Патріархату в Ногінську викличе міжнародне обурення", - йдеться в офіційній заяві прес-центру Київської Патріархії.

"Київський Патріархат звертається до російської влади з вимогою припинити знущання з громади нашої Церкви в Ногінську та дати вказівку місцевій адміністрації створити можливість для узаконення існуючої храмової будівлі. Ми звертаємося до української влади з проханням порушувати на міжнародному рівні питання захисту прав віруючих нашої церкви. Просимо міжнародні та правозахисні організації, іноземні держави звернути увагу на цей ганебний випадок тиску російської влади на релігійну громаду УПЦ КП і допомогти їй у захисті своїх прав".

Нагадаємо, під час богослужіння згоріла церква 19 століття.

Зараз ви читаєте новину «Росіянам "не сподобалась" українська церква». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути