понеділок, 07 грудня 2015 08:44

Росія використовує в Сирії два аеродроми "підскоку" - ЗМІ

Росія використовує в Сирії два аеродроми "підскоку" - ЗМІ
Фото: REUTERS

Російські війська використовують в Сирії ще два об'єкти.

Про це пише "Коммерсант".

Як зазначається, крім основної авіабази Хмеймім в Латакії, Росія використовує бази Шайрат в Хомсі і Аль-Тайас в Пальмірі як аеродроми "підскоку" при наданні вогневої підтримки урядовим військам під час наступу.

Інформація про розширення поля діяльності російських ПВС вперше "засвітилася", коли президент РФ Володимир Путін ніби ненароком впустив карту із позначками про хід бойових дій у Сирії. На ній були відзначені чотири ударні вертольоти Мі-24П і один військово-транспортний вертоліт Мі-8, дислоковані в районі аеродрому Шайрат.

У військовому відомстві підтвердили, що цей пункт дійсно використовується як аеродром "підскоку" - призначений для короткочасної стоянки з метою дозаправки літаків і дозавантаження боєприпасів. База Шайрат також необхідна для підтримки армії Башара Асада під час боїв в районі провінції Хомс.

"При необхідності та узгодженні з Сирією ми маємо право використовувати будь-яку сирійську інфраструктуру", - заявив високопоставлений російський дипломат.

Зараз ви читаєте новину «Росія використовує в Сирії два аеродроми "підскоку" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути