неділя, 21 грудня 2014 10:27

Росія розраховує забрати у Франції гроші замість містралей

Росія розраховує забрати у Франції гроші замість містралей
Фото: topwar.ru

Російська сторона погоджується "на будь-який варіант розвитку подій" навколо вертольотоносців типу "Містраль", які Франція поки що не передає Росії у зв'язку з політикою Москви в українській кризі.

Про це сказав у суботу, 20 грудня, заступник міністра оборони РФ Юрій Борисов, пише DW з посиланням на інформагенцію AFP.

"Неважливо, чи на календарі буде 31 грудня 2014 року, чи 1 січня 2015 року: ми чекаємо на рішення від Франції", - сказав він.

При цьому Москву, за його словами, влаштує як передача самих суден, так і повернення "всіх вкладених коштів". Останній варіант Борисов навіть назвав "таким, якому, можливо, варто віддати перевагу" з огляду на валютну кризу та суттєве здешевшення російського рубля.

Контракт на передачу двох суден типу "Містраль" між російським "Рособоронекспортом" та французькою компанією DCNS був підписаний ще 2011 року. Загальна сума контракту, за даними AFP, становить 1,2 мільярда євро. Хоча перший вертольотоносець, згідно з домовленостями, Франція мала поставити Росії ще в середині листопада, рішення про передачу обох суден було відкладене Парижем через російську політику в українській кризі. Міністр оборони країни Жан-Ів Ле Дріан в інтерв'ю телеканалу BFM TV на початку грудня не виключив, що Франція взагалі не поставить Росії вертольотоносці.

Між тим цього тижня моряки, які пройшли у Франції навчальний курс з керування вертольотоносцями, відбули до Росії. Французькі ЗМІ водночас повідомили, що військові РФ, можливо, повернуться до Франції за вертольотоносцем у лютому 2015 року. Утім, офіційного підтвердження такої інформації досі немає, повідомляє інформагенція "Интерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Росія розраховує забрати у Франції гроші замість містралей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути