пʼятниця, 12 жовтня 2012 21:24

Росія дуже добре працює в ідеологічному плані через російське кіно – медіафахівець

Росія дуже добре працює в ідеологічному плані через російське кіно – медіафахівець
За словами медіафахівця, у російських фільмах є певна ідеологічна лінія, натомість в Україні майже немає власних фільмів. Фото: forum.fraza.ua

Україна нічого не робить задля нормального функціонування гуманітарної сфери, зокрема в ідеологічно-виховному плані, й у цьому дуже програє сусідній Росії.

Так вважає головний редактор сайту MediaSapiens, заступниця директора Могилянської школи журналістики Діана Дуцик, про що вона сказала на прес-конференції.

"Що зробила Українська держава для того, щоб гуманітарне поле могло нормально функціонувати, – говорить вона. – Де зараз знімається українське кіно? Ми знаємо, що Росія дуже добре працює в ідеологічному плані через російське кіно. Всі ми дивимось російське кіно, російські серіали, дуже багато фільмів про війну, історичних стрічок. Безперечно, там є певна відповідна лінія. Що є з українського боку? Нема нічого. Що є з українського боку в сенсі літератури? Ну, можливо, окремі автори пишуть там і т. д., але підтримки українського видавця від держави дуже мало. І так можна говорити стосовно багатьох галузей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада нічого не робить, щоб протистояти інформаційним спецопераціям з-за кордону – експерт

Медіафахівець також розповіла про ще одну загрозу в інформаційному плані з боку РФ.

"Росія сьогодні, прикриваючись термінами національної безпеки, проштовхує на міжнародній арені певні документи, які можуть розв'язати руки таким режимам, не зовсім демократичним, для введення тотальної цензури, наприклад, в інтернеті або для обмеження свободи слова", – зазначила Діана Дуцик.

Зараз ви читаєте новину «Росія дуже добре працює в ідеологічному плані через російське кіно – медіафахівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути