понеділок, 12 квітня 2010 19:23

Російські солдати пройдуться по Хрещатику з українськими автоматами

Російські солдати пройдуться по Хрещатику з українськими автоматами

Російські військовослужбовці, які візьмуть участь у параді Перемоги в Києві, пройдуть по Хрещатику, тримаючи в руках українські автомати.

"На параді в Києві Збройні сили РФ будуть представляти військовослужбовці Повітряно-десантних військ. Це почесне право довірено особовому складу 45 окремого гвардійського ордена Олександра Невського полку спеціального призначення. У парадний розрахунок входить 75 військовослужбовців", - розповів офіційний представник Управління прес-служби та інформації по ВДВ Росії полковник Олександр Чередник.

За його словами, українська сторона зобов"язалася надати десантникам зброю. Крім того, полковник розповів, що на військовослужбовцях буде нова форма одягу ВДВ.

За словами Чередника, Росія і Україна узгоджують питання прийому солдатів і офіцерів у Києві, а також забезпечення їх харчуванням і житлом.

"Перевезення особового складу парадного розрахунку буде організоване залізничним транспортом з Москви в Київ 27 квітня. Зворотній від"їзд запланований на 10 травня", - сказав полковник.

Планується, що перед парадом російські десантники проведуть кілька репетицій з українськими колегами.

Стройовий огляд парадного розрахунку, що відбуває до Києва за день до планованого від"їзду, проведе особисто командувач ВДВ генерал-лейтенант Володимир Шаманов.

Окрім спільного параду в Києві, російські військовослужбовці візьмуть участь у святкуванні Дня Перемоги в Одесі, Керчі та Миколаєві. На рейд портів цих міст стануть російські військові кораблі. Вулицями цих міст також пройдуть російські морські піхотинці.

Україна, у свою чергу, направить 75 офіцерів і курсантів Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (Львів) до Москви. Там вони візьмуть участь у параді Перемоги на Красній площі.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Російські солдати пройдуться по Хрещатику з українськими автоматами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути