четвер, 28 квітня 2016 16:32

Російська влада планує позбавити Бібліотеку української літератури приміщення

Російська влада планує позбавити Бібліотеку української літератури  приміщення
www.gazeta.ru

Російська влада планує забрати приміщення в Бібліотеки української літератури у Москві. Також її збираються переформатувати - передати фонди бібліотеки новоствореному Українському культурному центру. Про це повідомляє Укрінформ.

Український культурний центр збираються заснувати при Бібліотеці іноземної літератури. Про це заявив на одній із нарад директор цієї установи.

Планується, що новий Український центр структурно увійде до складу Федеральної державної бюджетної установи культури "Всеросійська державна бібліотека іноземної літератури імені М.І.Рудоміно". Де саме центр буде знаходитись, наразі невідомо.

Таким чином, нинішню будівлю Бібліотеки української літератури буде звільнено від книг. У перспективі збираються звільнити і співробітників установи.

Нагадаємо, 28 жовтня силовики провели обшук в московській Бібліотеці української літератури. Співробітники спецслужб вилучили з бібліотеки журнал "Барвінок" за нібито зображення прапора "Правого сектора" і сім книг Дмитра Павличка, а зі спеціального сховища - книги з історії України, зокрема, присвячені Степану Бандері і ОУН-УПА.

Наступного дня за звинуваченням у поширенні екстремістських матеріалів була затримана директор бібліотеки Наталія Шаріна. Пізніше їй висунули звинувачення за статтею "розтрата".

Зараз ви читаєте новину «Російська влада планує позбавити Бібліотеку української літератури приміщення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути