середа, 06 квітня 2016 05:00

Директору української бібліотеки в Москві висунули нове звинувачення

Директору української бібліотеки в Москві висунули нове звинувачення

У Росії слідство висунуло директору московської Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній нове звинувачення за статтею "розтрата". Про це заявив адвокат Іван Павлов, повідомляє "Інтерфакс - Україна".

"Сьогодні Шаріний офіційно пред'явили звинувачення за ч.4 ст.160 КК РФ (розтрата). За версією слідства, Шаріна в період, коли її звинувачували за першою бібліотечною справою (2011-2013 роки) витрачала на свій захист кошти, призначені для виплати зарплати юристам бібліотеки", - сказав адвокат фігурантки Павлов.

Нагадаємо, 28 жовтня силовики провели обшук в московській Бібліотеці української літератури. Співробітники спецслужб вилучили з бібліотеки журнал "Барвінок" за нібито зображення прапора "Правого сектора" і сім книг Дмитра Павличка, а зі спеціального сховища - книги з історії України, зокрема, присвячені Степану Бандері і ОУН-УПА.

Наступного дня за звинуваченням у поширенні екстремістських матеріалів була затримана директор бібліотеки Наталія Шаріна. Затримали її через донос колишнього співробітника Сергія Сокурова-Величка.

Зараз ви читаєте новину «Директору української бібліотеки в Москві висунули нове звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути