Ексклюзиви
пʼятниця, 30 вересня 2011 13:52

Рівнянин виготовив трон для російського президента
7

Фото: Фото: Віктор ГОМОЛЬ

Пенсіонер Микола Христич, 64 роки, із Рівного вирізьбив дубовий трон для президента Росії. Умілець перевершив італійських майстрів, які в 19 ст. виготовили престол російського монарха Миколи ІІ.

"Спершу розробив проект національного крісла для українського президента. Думав, що моя ідея зацікавить патріотів. Однак, виявилось, нікому з адміністрації президента, уряду, чи парламенту таке не потрібне. Ось, тоді й вирішив: зроблю трон для росіян", - пояснює Микола Христич.

Престол вирізьблював понад 3 роки. Зробив його із високоякісного дуба. Розмах крил двоголового орла становить понад два метри. Трон вийшов майже 2,5 м заввишки.

"Його можна оздоблювати дорогоцінним камінням, покрити сусальним золотом. Кожна пір'їна детально вирізьблена, відшліфована. Також потрібно покрити якісними лаками. Такий трон може використовуватись понад 300 років, - говорить майстер. - Мені вдалось зробити якіснішу й витонченішу річ. Повірте, такий трон назвати меблями і язик не повертається. Не буду хизуватись, але на диво вийшов справжній витвір мистецтва".

Микола Христич вирішив перевершити італійських майстрів. Він бачив трон, який вони в 19 ст. виготовили для російського царя Миколи ІІ. Майстер вважає, що його витвір може допомогти налагодити добрі стосунки між Україною та Росією.

"Аби наш Янукович подарував такий трон Медведєву, або Путіну, то й за газ легше було б домовлятись. Знаєте, як кажуть – суха ложка, горло дере", - додає умілець.

Зараз ви читаєте новину «Рівнянин виготовив трон для російського президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути