пʼятниця, 30 вересня 2011 05:00

Курку саджають на трон з ананаса

Вікторія Омельченко з міста Гадяч на Полтавщині має ресторан "Діоніс". Коронна страва закладу — курка на ананасі. Таку можна замовити за 150 грн.

— Птицю беру вагою не менш як 2 кілограми, — розповідає Вікторія. — Купую лише велику, бо начинятимемо її рисом із сухофруктами.

Для начинки беруть 200 г кураги, 150 г волоських горіхів, по 100 г родзинок та вершкового масла, 65 г відвареного до напівготовності рису.

— Також треба підготувати стружку імбиру для аромату і 5 грамів коньяку. Всі інгредієнти змішуємо. Курагу слід порізати, подрібнити горіхи. Начинену курку зашиваємо.

Тушку викладають на деко спинкою донизу. В духовці печеться годину. Щоб утворилася рум'яна шкірка, за 20 хв. до готовності її змащують медом.

— У цій страві найважливіше оздоблення. З ананаса вирізаємо трон. Плід для цього купуємо великий. Хвостик не обрізаємо. Стілець вирізаємо під прямим кутом, частину листя вгорі лишаємо. Так виглядає гарніше.

Вирізану частину не викидають. З неї роблять голову курки. Запечену птицю саджають на ананас, приставляють голову. Частини скріплюють зубочистками. Очі та ґудзики викладають з чорних маслин. Шапочку роблять із половини апельсина. Лапи — із солодкого червоного перцю. Готовий костюм прикрашають майонезом із кулінарного шприца.

Зараз ви читаєте новину «Курку саджають на трон з ананаса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути