четвер, 10 листопада 2011 11:05

Рейдери збрехали про втечу директора інсулінового заводу

Рейдери збрехали про втечу директора інсулінового заводу

Правоохоронні органи не підтвердили інформацию про оголошення в міжнародний розшук керівника ЗАТ "Індар" О. Лазарєва. Про це повідомляє видання Інфопорн.

У Генеральній Прокуратурі заявили, що офіційно коментарів про розшук Лазарєва не надавали і з даною інформацією не знайомі.

"Я нічого про це не чула", - надала коментар начальник управління розгляду звернень до Генеральної Прокуратури України Антоніна Дисак.

Народний депутат, голова ТСК по питанню повернення в державну власність заводу "Індар" Ігор Плохой повідомив:

"Ми (члени комісії ВСК з питань ситуації навколо заводу "Індар"-ред.) телефонували та робили запити щодо інформації про розшук силовикам. Підтвердження не отримали".

Нагадаємо, що 2 листопада 2011 через мережу інтеренет була поширена інформація про те, що "Екс-кервівника заводу "Індар" оголосили в міжнародний розшук".

"Інформацію поширили через інтернет ряд видань, в інтересах людей, які чотири місяці тому захопили завод "Індар", - прокоментував інформацію про розшук активіст "Комітету спасіння заводу "Індар" Микола Мотрук. – Професор Лазарєв, єдиний в Україні керівник і науковець, здатний створювати і розвивати високотехнологічне виробництво. Це добре знають і рейдери, тому намагаються очорнити його ім'я та звести наклеп на керівника ЗАТ "Індар" і за будь-яку ціну втриматися на підприємстві розкрадаючи його ресурси, їх задача довести до банкрутства підприємство і вони це намагаються виконати. Яскравим прикладом цього мажуть бути розповіді теперішнього керівника Кононенка Є.С., що його призначили законні власники, які викупили державний пакет акцій, але пізніше, після публічного скандалу виявилося що вони його просто вкрали в держави, а самі вони звичайні самозванці".

Нагадаємо, під час прес-конференції на тему "Інсулінова криза: ситуація на "Індарі" в Києві 2 лютого 2011 року громадські організації наголосили на критичному стані підприємства, яке єдине в СНД випускає інсулін.

"Ми знаємо чудово - виробництво стоїть. Неправда, що він працює. Ніхто нічого не робить. Розливався інсулін, той, що був виготовлений при попередньому керівництві. Наша організація та хворі на цукровий діабет дуже стурбовані тим, що ми не знаємо, що буде далі - завод стоїть, інсулін не розливається. А настане такий момент - грудень, січень - коли люди можуть опинитися над прірвою", - наголосила Галина Литвиненко, президент "Українського діабетичного союзу".

Вона зазначила, що всі знають, що державний пакет акцій викрав Сало Ігор з групою пов'язаних осіб, які всім відомі, але сьогодні держава нічого не робить для притягнення їх до відповідальності. "Це всі мають знати, щоб у разі, коли інсулін в країні закінчиться, ми знали, кого необхідно саджати до в'язниці", - сказала Г.Литвиненко.

Цікаво, що коментуючи факти рейдерського захоплення, які на думку голови Кабінету міністрів України Миколи Азарова, останнім часом стали траплятися частіше, прем'єр-міністр України зазначив: "Посадові особи, які спробують сприяти рейдерам – навіть не потрібно очікувати рішення суду, оскільки будь-яка участь у захопленні як мінімум не співпадає з посадою. І тому по факту таких посадових осіб потрібно звільняти невідкладно, розслідувати і передавати справу в суд", - заявив Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Рейдери збрехали про втечу директора інсулінового заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути