вівторок, 05 травня 2009 08:19

Райс розповіла єврейським школярам про тортури

Райс розповіла єврейським школярам про тортури
Колишній держсекретар США Кондоліза Райс, виступаючи перед учнями єврейської школи у Вашингтоні, була вимушена відповідати на незручні питання, зокрема, що стосуються методів роботи колишньої адміністрації з підозрюваними терористами.

Учень четвертого класу Міша Лернер запитав колишнього держсекретаря, що вона думає про рішення нинішньої адміністрації розкрити інформацію про методи допиту, що застосовувалися під час президентства ДжорджаБуша.

Райс нагадала, що після 11 вересня 2001 року уряд керувався необхідністю "захистити країну від повторної атаки". Буш при цьому запевнив своїх підлеглих в тому, що вони "не робитимуть нічого протизаконного", вказала Райс.

Минулого тижня екс-керівник американської дипломатії заявила на зустрічі зі студентами Стенфордського університету, що за Буша "нікого не катували".

Як писала раніше Gazeta.ua, нещодавно Сенатом США були оприлюднені документи, які свідчать про те, що Кондоліза Райс особисто схвалила допити з імітацією утоплення для члена "Аль-Каїди" Абу Зубейди в липні 2002 року. Райс тоді обіймала посаду Радника президента США з національної безпеки.

Інформацію про усну санкцію Райс опублікував сенатський комітет у справах розвідки. Сенатори представили детальну хронологію того, як жорстокі методи допиту обговорювалися і санкціонувалися в адміністрації Джорджа Буша.

За матеріалами Полит.ру, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Райс розповіла єврейським школярам про тортури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути