субота, 10 жовтня 2015 02:47

Радбез ООН дозволив арештовувати перевізників мігрантів

Радбез ООН дозволив арештовувати перевізників мігрантів
Фото: AFP

Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію, що дозволяє Євросоюзу і окремим державам застосовувати збройні сили для перехоплення суден, на яких до Європи нелегально перевозять мігрантів із Лівії. Про це повідомляє "ВВС Україна".

Відповідно до документу, Євросоюз та інші зацікавлені країни отримають право висаджуватися на підозрілих кораблях і проводити інспекцію. У випадку виявлення на борту нелегальних мігрантів, власника судна арештують, а сам корабель - конфіскують.

При цьому самих мігрантів все ж доставлять до Європи, при чому військові будуть зобов'язані ставитися до них гуманно й достойно. У Радбезі зазначили, що резолюція не перешкоджає мігрантам просити притулку в Європі.

Приводом для ухвалення резолюції у ООН назвали необхідність боротьби із контрабандистами, що перевозять мігрантів із порушенням правил безпеки, що нерідко призводить до загибелі людей.

За даними організації, лише у цьому році при спробі перетнути Середземне море і дістатися Європи загинули майже три тисячі людей. При цьому мова йде лише про ті смерті, факт яких вдалося підтвердити.

Нагадаємо, за даними прикордонного агентства ЄС Frontex, 630 тисяч біженців прибули до Європи з початку 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Радбез ООН дозволив арештовувати перевізників мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути