середа, 05 березня 2014 11:36

Путін став номінантом на Нобелівську премію миру

Путін став номінантом на Нобелівську премію миру

Президент Росії Володимир Путін висунутий на Нобелівську премію миру 2014 року. Про це повідомляє Reuters з посиланням на директора Норвезького Нобелівського інституту Гейра Лундестада.

Як розповів Лундестад, на премію миру 2014 року висунуто рекордне число 278 кандидатів, у тому числі 47 організацій. Члени Комітету, які зустрілися у вівторок на своєму першому в цьому році засіданні, додали до цього списку свої власні пропозиції з акцентом на недавні події в Україні.

"Частково мета нашої першої зустрічі полягає в тому, щоб обговорити останні події, члени комітету спробують передбачити, як вони можуть розвиватися", - сказав Лундестад.

Крім ситуації в Криму нобелівський комітет обговорить антиурядові протести у Венесуелі і Таїланді. Крім Путіна в список претендентів потрапили Папа римський Франциск, пакистанська активістка Малала Юсуфзай, екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден.

Зараз ви читаєте новину «Путін став номінантом на Нобелівську премію миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути