субота, 28 травня 2016 11:16

Путін погрожує Румунії та Польщі через протиракетні комплекси США

Путін погрожує Румунії та Польщі через протиракетні комплекси США
Фото: lifenews.ru

Москва планує вжити заходів у відповідь на розгортання у Румунії та Польщі систем протиракетної оборони Сполучених Штатів.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін, пише "Інтерфакс".

"Ми змушені будемо зараз відповідним чином відреагувати. Нам доведеться провести певні дії, які гарантуватимуть нашу безпеку. Повторюю, це дії у відповідь, ми не робимо ніяких перших кроків", - сказав Путін.

На його думку, розміщення американських систем протиракетної оборони в Європі розмиває договір про ракети середньої та малої дальності. Путін підкреслив, що у таких установках не складно замінити одну ракету на іншу. Тому така ситуація загрожує російським ядерним силам.

"Гірше те, що в ці компактні установки можуть бути занурені ударні комплекси, ударні ракети прямо зараз, а це - дальність 2400 кілометрів. І заміна однієї ракети на іншу не має ніяких труднощів. Досить тільки поміняти програмне забезпечення, і ніхто цього не помітить, навіть румуни", - стверджує Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На думку Путіна, США хочуть почати "гонку озброєнь"

Як повідомлялося, цього місяця в Румунії запустили в дію базу протиракетної оборони. Аналогічна система ПРО має бути розгорнута і в Польщі. У НАТО запевняють, що система має виключно оборонний характер і не становить загрози для Росії.

Зараз ви читаєте новину «Путін погрожує Румунії та Польщі через протиракетні комплекси США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути