пʼятниця, 13 травня 2016 20:14

На думку Путіна, США хочуть почати "гонку озброєнь"

На думку Путіна, США хочуть почати "гонку озброєнь"

Президент Росії Володимир Путін назвав розміщення елементів протиракетної оборони (ПРО) США у Європі спробою почати нову "гонку озброєнь".

Таку заяву він зробив сьогодні на нараді з воєначальниками, повідомляє ТАСС.

Зокрема, Путін сказав, що Росія не буде втягуватися в "гонку озброєнь", але плани щодо переозброєння армії будуть коригуватися відповідно загрозам.

"Ми в цю гонку втягуватися не будемо, ми будемо йти своїм шляхом, ми будемо працювати дуже акуратно, не перевищуючи тих планів щодо фінансування переозброєння армії і флоту, які у нас вже є і були зверстані кілька років тому, але будемо коригувати ці плани", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал відірвав ручку, відкриваючи для Путіна двері джипа

Також, президент РФ зазначив, що такі дії США є явним порушенням договору про ракети середньої і малої дальності, так як пускові установки, які будуть розміщуватися в Румунії та Польщі, можуть бути використані для розміщення ракет середньої і малої дальності.

Путін дав обіцянку, що Росія "зробить все необхідне для того, щоб забезпечити, зберегти стратегічний баланс сил, який є найнадійнішим гарантом від виникнення великомасштабних військових конфліктів".

Нагадаємо, стало відомо, що сьогодні у польському селищі Редзіково розпочалося будівництво американської бази протиракетної оборони.

А в четвер в Румунії на американській військовій базі в Девеселу відбулась церемонія запуску європейської системи протиракетної оборони Aegis.

Зараз ви читаєте новину «На думку Путіна, США хочуть почати "гонку озброєнь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути