вівторок, 12 квітня 2016 04:13

Путін хоче застосовувати свою Нацгвардію за кордоном

Путін хоче застосовувати свою Нацгвардію за кордоном
Фото: www.unian.ua

Проект указу президента Росії Володимира Путіна про Федеральну службу військ національної гвардії (Росгвардію) передбачає можливість її застосування за межами РФ. Відповідна норма міститься в тексті указу, опублікованому на російському федеральному порталі нормативних актів.

"Росгвардія забезпечує за рішенням президента РФ участь військовослужбовців військ національної гвардії, співробітників органів, федеральних державних цивільних службовців Росгвардії в діяльності по підтриманню чи відновленню міжнародного миру та безпеки", – йдеться в документі.

Закон РФ про внутрішні війська, на основі яких створюється гвардія, не передбачав можливості їх застосування за кордоном.

Нагадаємо, 5 квітня президент РФ Володимир Путін оголосив про створення Національної гвардії на базі внутрішніх військ МВС.

"Рішення прийнято, ми створюємо новий федеральний орган виконавчої влади на базі внутрішніх військ МВС, створюємо Національну гвардію, яка буде займатися боротьбою з тероризмом, організованою злочинністю, в тісному контакті з МВС продовжить виконувати ті функції, які виконували підрозділи ОМОН, СОБР тощо", - сказав російський президент.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче застосовувати свою Нацгвардію за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути