четвер, 16 січня 2014 15:25

Проходить акція на підтримку розгромленого книжкового магазину в Харкові

16 січня "Громадянська платформа "Майдан" проводить акцію з купівлі книг в магазинах книжкової мережі "Є", на один з яких напередодні було скоєно напад.

Нагадаємо, що 11 січня невідомі напали на магазин української книги "Є", на вулиці Сумській, 3 у Харкові, який став місцем роботи групи громадського сектору Майдану. У магазині були розбиті вітрини книжкових шаф і приміщення було наповнене сльозогінним газом. У результаті книжковий магазин зазнав збитків: вітрини потрібно буде відновлювати, приміщення очищати.

На знак солідарності з постраждалими учасники спільноти "Громадянська платформа Майдан" приходять до книгарень мережі "Є" і купують книги. Із закликом підтримати їх починання активісти звернулися до всіх небайдужих українців через свої соціальні мережі: "Купівля книги - це не лише ваш внесок у відновлення магазину, а й ваша позиція стосовно захисту громадського простору, відкритого для вираження своєї точки зору. Книги, байдуже, якою мовою вони написані, байдуже, де видані, завжди символізували свободу думки, визначали можливість особистої і колективної освіти та розвитку, здатність до суспільного діалогу, до розуміння інших людей, їх думок і точок зору. Напад на книжковий магазин - черговий привід задуматися над тим, до якої межі протистояння підійшло українське суспільство, привід одуматися всім, хто вважає обмеження суспільного діалогу та суспільного порозуміння своєю єдиною метою, а застосування сили - основним способом громадської дії", - йдеться в повідомленні.

"Громадянська платформа "Майдан" з'явилася в соціальних мережах, як відповідь на небажання групи учасників протестних акцій миритися з політизацією масових виступів громадян. Активісти спільноти вважають, що необхідно направити енергію народних мас, що вийшли на Майдан у грудні минулого року, на реалізацію конкретних дій щодо зміни країни. Вони вважають, що слідування "теорії малих справ", коли перетворення здійснюються крок за кроком, еволюційним шляхом, - і є той самий унікальний шлях для України, який приведе її до процвітання.

 

Зараз ви читаєте новину «Проходить акція на підтримку розгромленого книжкового магазину в Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути