неділя, 09 червня 2013 14:22

Принцеса Швеції Мадлен вийшла заміж за банкіра: наречений відмовився від титулів
11

Фото: Фото: Reuters

У Стокгольмі відсвяткували королівське весілля: Карл XVI Густав і його дружина Сільвія видали заміж свою молодшу дочку - 30-річну принцесу Мадлен. Її чоловіком став бізнесмен із Сполучених Штатів Крістофер О'Ніл.

Обранець принцеси Мадлен - не блакитної крові, зате із заможної сім'ї - 38-річний американський банкір британського походження Крістофер О'Ніл. Познайомилися вони два роки тому, в Нью-Йорку, де Мадлен працює у благодійному Всесвітньому фонді дитинства, створеному її матір'ю королевою Сільвією. У Сполучені Штати Мадлен поїхала після розриву з юристом Йонасом Бергстремом, з яким зустрічалася 8 років. Одружитися вони не могли до тих пір, поки заміж не вийшла старша сестра Мадлен - кронпринцеса Вікторія. Але через рік після заручин все ж розлучилися. Мадлен з головою пішла в роботу, але незабаром зустріла Крістофера. І, схоже, знайшла свою справжню другу половину.

Вінчання відбулося в королівській каплиці. Свідками обряду, який, до речі, пройшов двома мовами - шведською та рідною для О'Ніла англійською - стали 700 осіб: друзі, рідні та близькі пари, члени королівських сімей, представники парламенту та дипломати. Але оскільки Мадлен - не наслідна принцеса, європейських монархів на одруженні не було. Зате було багато гостей зі Штатів. Пісню про кохання для пари виконала відома співачка Марі Фредрікссон з дуету Roxette.

Мереживну весільну сукню з довгим шлейфом шведська принцеса замовила у італійського модельєра Валентино Гаравані. Після вінчання молодята вийшли привітати підданих під 21 залп артилерійського салюту. А потім вже у жителів і гостей шведської столиці з'явилася можливість привітати пару - Мадлен з чоловіком проїхали вулицями Стокгольма.

Весільна вечеря відбулася у заміській резиденції королівської сім'ї - в палаці Дроттінгхольм, куди молодята вирушили на кораблі. У меню були страви виключно шведської кухні - вимога королівської сім'ї. Крістофер від дворянських титулів відмовився. Після свята новоспечена пара О'Ніл повернеться до Нью-Йорка, в свою квартиру на Манхеттені. Але якщо до народження дітей вони не переїдуть назад до Швеції, то їх нащадки можуть втратити право на спадкування королівського трону.

Зараз ви читаєте новину «Принцеса Швеції Мадлен вийшла заміж за банкіра: наречений відмовився від титулів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути