пʼятниця, 20 січня 2017 11:06

"Поїв на дурняка?" - з нардепа Лещенка глузують за участь у сніданку Пінчука в Давосі

"Поїв на дурняка?" -  з нардепа Лещенка глузують за участь у сніданку Пінчука в Давосі

Участь народного депутата Сергія Лещенка в організованому олігархом Віктором Пінчуком у Давосі сніданку стала предметом знущань у соціальних мережах. Нардеп заявив, що обстоював у Давосі національні інтереси. Між іншим блогери звинуватили Лещенка у продажності. Адже українські політики й ЗМІ оголосили бойкот Пінчуку через його заяви про необхідність іти на компроміси з Росією. А також нагадали, що через сніданок у Давосі Лещенко прогуляв сесійне засідання Верховної Ради.

На своїй сторінці у Facebook Лещенко зазначив, що вважає бойкоти контрпродуктивними і похвалився тим, що поширював серед учасників економічного форуму заяву "єврооптимістів" щодо неможливості компромісу з Путіним.

Повідомлення Лещенка викликало зливу негативних коментарів. Зокрема, блогери припустили, що основа мета візиту Лещенка до Давосу - бажання "поїсти на дурняка". Окрім того, користувачі соцмереж зауважують: після участі у сніданку Пінчука, який виступив за пошук компромісів із РФ, нардепові залишилось тільки виступити на російському телебаченні. Блогери нагадують, що попередній візит Лещенка до Давосу оплатив саме Віктор Пінчук – про це розповів сам Лещенко. Нинішній візит – чергове свідчення тісних зв'язків нардепа й олігарха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не все в Україні так, як здається на перший погляд"

"Образити руку, яка годує, до завершення ремонту у 200-метровій квартирі – дурість. А репутаційні втрати Лещенку вже не загрожують – втрачати нічого", - пише блогер Кирило Сазонов.

Дописувачі соцмереж також звертають увагу, що Лещенко гуляв Давосом у пленарний день Верховної Ради. "Добре бути депутатом – на роботу можна не ходити", - глузують з нардепа, нагадуючи, що депутати три тижні були на канікулах.

"Конфлікт на Донбасі ініційований з-за кордону й не є боротьбою за автономію чи громадянською війною. Не буде умов для чесних виборів, доки Україна не візьме під контроль усю територію. Але нам, можливо, варто не звертати на це уваги і провести місцеві вибори", — написав 56-річний Віктор Пінчук у американській газеті The Wall Street Journal торік 29 грудня. Також зять екс-президента Леоніда Кучми пропонував, щоб Україна погодилася на поступове зняття санкцій із Росії.

Позиція Віктора Пінчука зумовила обурення громадськості. На знак протесту політиків закликали бойкотувати український сніданок на форумі в Давосі. Захід проігнорували президент Петро Порошенко, віце-спікер із євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе та інші політики.

Зараз ви читаєте новину «"Поїв на дурняка?" - з нардепа Лещенка глузують за участь у сніданку Пінчука в Давосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути