пʼятниця, 20 січня 2017 07:30

"Не все в Україні так, як здається на перший погляд"

"Сергій Лещенко прийде на сніданок до Пінчука в Давосі, навіть якщо той зізнається, що він — депутат "Единой России" от ЛНР", — пише у "Фейс­буку" блогер 42-річний Максим Бужанський 16 січня.

Напередодні стало відомо, що народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко має намір поїхати на український сніданок до олігарха Віктора Пінчука на Всесвітньому економічному форумі в Давосі у Швейцарії. Захід відбувається 17–20 січня.

"Конфлікт на сході України ініційований з-за кордону й не є боротьбою за автономію чи громадянською війною. Не буде умов для чесних виборів, доки Україна не візьме під контроль усю її територію. Але нам, можливо, варто не звертати на це увагу і провести місцеві вибори, — написав 56-річний Віктор Пінчук у американській газеті "Уолл-стріт джорнел" торік 29 грудня.

— Такі компроміси можуть продемонструвати прихильність України мирному об'єднанню. І давайте визнаємо, Україна не приєднається до НАТО ні найближчим часом, ні в середньостроковій перспективі.

Не треба пов'язувати питання окупованого Донбасу й анексії Криму. Півострів — це Україна, і він має повернутися. Але Крим не має стати на заваді досягненню угоди, яка закінчить війну на Донбасі на базі справедливості. Пройде 15–20 років, щоб забезпечити достатнє економічне зростання, стабілізувати інфраструктуру, соціальну захищеність і фінансову систему. Тоді всі в Криму захочуть жити в Україні".

Також зять екс-президента Леоніда Кучми пропонує, щоб Україна погодилася на поступове зняття санкцій із Росії.

Позиція Віктора Пінчука викликала обурення громадськості. На знак протесту політиків закликали бойкотувати український сніданок на форумі в ­Давосі. Захід проігнорують президент Петро Порошенко, віце-спікер із євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Найбільше засмучує, що навіть ті українські активісти, політики й журналісти, яких вважали реформаторами, виявилися нездатними протистояти спокусі пограбування економіки, — пише оглядач американського видання "Форін полісі" Марк Пфайфл.

— Журнал "Нью-Йоркер" присвятив кілька тисяч слів трьом журналістам, які працюють в українському парламенті — Сергієві Лещенку, Світлані Заліщук і Мустафі Найєму. Вони ввійшли до парламенту у складі "Блоку Петра Порошенка" під час хвилі вуличних протестів на Майдані. А тепер купівля Лещенком житла класу "люкс" привернула увагу антикорупційних органів. Він не зміг зазначити джерело доходів, що дозволили йому придбати помешкання. Документів щодо кредиту немає. А ціна квартири нижча за ринкову. Крім того, витрати Лещенка на участь у міжнародних форумах покривав олігарх Віктор Пінчук.

Скандал із Лещенком показав, не все в Україні так, як здається на перший погляд. Новий президент США має навчитися відрізняти справжніх українських реформаторів від тих, хто перетворив боротьбу з корупцією на бізнес. І відрізняти дії від порожніх слів".

Зараз ви читаєте новину «"Не все в Україні так, як здається на перший погляд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути