четвер, 26 грудня 2013 22:48

"Портрети не получаються, бо довго довбатися" - охоронець Євромайдану розмальовує каски
18

Фото: Фото: Ольга Богачевська

"Побачив пацану якась художніца розмалювала каску, думаю треба й собі. Комусь ще й прапор розмалював, написав у декоративному стилі "Збараж", - 40-річний Юрій Яськів маркером виводить квіти на помаранчевому шоломі. Він охоронець наметового містечка на Євромайдані. Приїхав сюди 2 грудня з Тернополя.

Розмальовувати каски почав 14 грудня. З того часу став місцевою знаменитістю. Оздоблює їх на замовлення, але грошей за роботу не бере, лише внески на маркери.

"По професії я електро-слюсар, а працюю будівельником. Малюю вдома картини, але тільки щоб дарити, а не на продаж, - каже Яськів. - Переважно зображаю пейзажі, сад, луга, квіти саме більше подобається. Портрети не получаються, техніку знаю, але дуже довго довбатися. Так пейзаж можу за ніч намалювати. Тоді саме ліпше працюється, бо ніхто не мішає."

За словами художника Євромайдан дуже відрізняється від Помаранчевої революції ,у якій теж брав участь.

"Тут є люди з Донецька, Горловки. І всі дружні, бо повстали за одну ідею. У 2004-ому був бардак, зараз більш організовано. Нема п'яних, дебоширів. Якщо приходили намети, ковдри, то все уходило налєво. Люди додому забирали. Зараз того нема," - додає Яськів.

Під час останнього штурму 11 грудня чоловік був у міській раді

"Жінок вечором вивели, лишилось тільки пару, шо канапки і чай робили. Нас десь було 200. А "Беркуту" - 3 автобуси. Стримали тим, що полили водою з пожарних шлангів, то хлопці повтікали в автобуси, - згадує Юрій Яськів. - Пішли до них: "Хлопці, ідіте звідси". Вони не хотіли, то прийшлося примінити "коктейль молотова" - підпалили колеса. Вони втікли, куда їм діватися. Більше не лізли."

Зараз ви читаєте новину «"Портрети не получаються, бо довго довбатися" - охоронець Євромайдану розмальовує каски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути