вівторок, 30 червня 2015 23:53

Помер винахідник SMS Матті Макконен

Помер винахідник SMS Матті Макконен
Матті Макконен. Фото: 20yearsofsms.com

Матті Макконен, завдяки якому були винайдені короткі текстові повідомлення з мобільних телефонів, помер у віці 63 років після важкої хвороби, повідомляє Російська служба ВВС.

"Макконен став відомий як "батько SMS" після того, як він втілив в життя ідею обміну текстовими повідомленнями в мобільних мережах. Незважаючи на це прізвисько, він часто уточнював, що винайшов нову технологію не власноруч", - передає видання.

У 2012 році він сказав в інтерв'ю ВВС, що обмін текстовими повідомленнями в тій чи іншій формі, на його думку, буде існувати завжди.

Виступаючи на конференції, присвяченій 20-й річниці першого мобільного текстового повідомлення, Макконен заявив, що розробка SMS була колективною справою і що популяризувати цей сервіс допомогла компанія Nokia.

"Цей запуск цього сервісу стався, коли Nokia випустила перший телефон, на якому можна було легко писати текстові повідомлення", - сказав він. Це був телефон Nokia 2010, надійшов у продаж в 1994 році.

Він сказав, що сам не використовує численні скорочення, обумовлені обмеженнями на довжину повідомлень, але визнав, що смс-повідомлення вплинули на еволюцію сучасної мови.

 

Зараз ви читаєте новину «Помер винахідник SMS Матті Макконен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути