неділя, 05 липня 2015 14:43

Полковник ЗСУ 40 хвилин спілкувався з Захарченком один на один в його кабінеті

Полковник ЗСУ 40 хвилин спілкувався з Захарченком один на один в його кабінеті
Захарченко і Щербина біля Донецького аеропорту

Полковник Генштабу Збройних сил України Михайло Щербина розповів про те, як лідер угруповання "ДНР" Олександр Захарченко називав його "карателем" перед камерами російських та міжнародних ЗМІ, а потім покликав його у Донецьк забрати тіла загиблих "кіборгів".

Про це щербина розповів в інтерв'ю "Радіо Свободі".

"Йшли бої за Донецький аеропорт. Разом із місією ОБСЄ було ухвалене рішення виїхати до аеропорту і розібратися, під чиїм він контролем, і чи є там наші захисники. Коли ми під'їхали до аеропорту, Захарченко роздавав інтерв'ю міжнародній пресі. Говорив, що аеропорт знаходиться під їхнім контролем. Я не витримав. Сказав журналістам, що вони ж чують постріли – це йде бій у Донецькому аеропорту, що наші хлопці захищають аеропорт, їх штурмують і ми зобов'язані підтримувати їх артилерійським вогнем", - сказав він.

За словами Щербини журналісти відвернулися від Захарченка і почали слухати його.

"Тоді він (Захарченко. - ред.) підскочив до мене і почав з'ясовувати стосунки. Почав махати своїми руками переді мною. Але він мене не штовхав, пальцем тикав у груди. На цьому начебто все і закінчилося, але після цього я почав отримувати погрози. А вже через декілька днів мені зателефонувало керівництво й повідомило, що Захарченко хоче зі мною зустрітися один на один. Сказали, що він також готовий передати наших полонених й загиблих захисників аеропорту", - розповів полковник.

"Я сам поїхав у Донецьк до Захарченка. Ми зустрілися в його кабінеті й 40 хвилин у нас була розмова один на один. Я намагався його переконати, що їм все одно потрібно буде вибирати. Росія не візьме "ДНР" до себе й треба шукати шляхи, щоби врятувати місто, область і людей, які страждають від бойових дій. Після цього ми виїхали з ним в район аеропорту, де мені передали трьох полонених і вісім тіл загиблих захисників Донецького аеропорту, яких я вивіз на нашу територію", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Полковник ЗСУ 40 хвилин спілкувався з Захарченком один на один в його кабінеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути