неділя, 11 квітня 2010 16:38

Політолог назвав можливого наступника Качинського

Політолог назвав можливого наступника Качинського

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов каже, що трагедія не розколола, а об"єднала політичну еліту Польщі.

"Загибель президента Леха Качинського - це загальноєвропейська трагедія. Але за майбутнє Польщі я не турбуюся. Ще в 90-ті роки ця країна зробила свій вибір на користь Європи. Зараз вона входить в четвірку провідних країн ЄС, - зазначає політолог. - У Польщі давно відпрацьований механізм передачі влади. Тому зміна президента суттєво не вплине на політичний і міжнародний курс держави. Ймовірніше всього країну очолить нинішній в. о. президента, спікер Сейму Броніслав Коморовський від партії "Цивільна платформа". Прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск відмовився приймати участь у виборах. Оскільки Польща - парламентсько-президентська республіка, то його нинішні повноваження значно ширші за президентські".

Карасьов припускає, що від партії "Право і справедливість" на вибори піде брат-близнюк Леха Качинського - Ярослав. Несподівана смерть президента може посприяти зміцненню його позицій.

"Загалом, виборча компанія пройде спокійно і стримано. Загальнодержавна трагедія не розколола, а об"єднала політичну еліту країни", - переконаний Карасьов.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Політолог назвав можливого наступника Качинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути