понеділок, 31 серпня 2015 13:17

Під Радою активісти закидали міліціонерів шашками: є постраждалі (доповнено)
6

Фото: Громадське

Після невеликого затишшя біля стін парламенту між правоохоронцями та мітингувальниками відновилося протистояння, кинуто дуже багато гранат зі сльозогінним газом.

Крім вибухпакетів і димових шашок в лави правоохоронців було кинуто вибуховий пристрій. У результаті цього не менше п'яти силовиків постраждали: двох із них винесли з епіцентру протистояння на ношах, ще декільком надають медичну допомогу прямо на місці.

Нагадаємо, що раніше між мітингувальниками та співробітниками Нацгвардії, які знаходяться навколо парламенту, почалися сутички. Пряме протистояння трапилося після інформації про успішне голосування депутатів за президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", мітингувальники почали розгойдувати встановлену навколо парламенту металеву огорожу. На це зреагували правоохоронці. Було видно, що в бік правоохоронців полетіли пляшки з водою та каміння. Також зі сторони активістів в хід пішли димові шашки, повідомляє УНН.

У відповідь правоохоронці застосували гумові кийки. Вони відтіснили мітингувальників від центрального входу до Ради до парку.

В результаті сутички вже є постраждалі.

"Наразі мітингувальники намагаються прорватися до будівлі, кидають якісь предмети, правоохоронці посилюють заходи безпеки, підтягуються додаткові сили для того, щоб не допустити серйозних правопорушень", - прокоментували ситуацію у столичному главку міліції.

Верховна Рада попередньо схвалила президентський законопроект про зміни Конституції щодо децентралізації. За відповідне рішення проголосували 265 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Під Радою активісти закидали міліціонерів шашками: є постраждалі (доповнено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути