пʼятниця, 19 серпня 2011 15:50

Спецтема: 20 років незалежності!

Перед Днем Незалежності масово розкуповують прапори

Перед Днем Незалежності масово розкуповують прапори

Національні синьо-жовті прапори та прапорці зросли у ціні напередодні Дня незалежності. У Львові в деяких місцях їх навіть розкупили. На ринку сувенірної продукції "Вернісаж" чоловік середнього віку продає їх поруч із браслетами, футболками, вишитими торбинками.

"Сьогодні купили 5 маленьких по 5 гривень і останній великий за 35, - розповів він. - До середини серпня великий прапор можна було купити за 25-30 гривень".

За таку ціну національну атрибутику продають і на проспекті біля оперного. У магазинах дрібниць "Все від 3 гривень" маленький прапорець в салон автомобіля коштує дорожче - 6 грн.

У сувенірних крамницях в центрі старовинного Львова великі прапори сягають 50-80 грн. Проте знайти їх важче. Продавці кажуть, розкупили. На днях обіцяють підвезти ще цього товару.

Цього року у Львові вчетверте святкуватимуть свято Вишиванки 23 серпня. У цей день у вишиту сорочку одягають скульптури Нептуна, Адоніса, Діани, Амфітріти на площі Ринок біля міської ратуші. У вишиванки одягаються усі чиновники міської адміністрації. Також закликають міщан в цей день ходити по вулицях у вишитому вбранні.

"Попит на вишиті сорочки упав ще з часів кризи, - сказала одна з продавчинь вишивки на "Вернісажі". - Люди грошей не мають. Бо вишивка дорого коштує. Це праця рук. А хто піде вам перед 24 серпням вишиванку за 400 грн купляти, коли дитині до школи на сумку і спортивний костюм не вистачає".

Вишиванка тут коштує від 400 грн до 3-4 тис. грн, залежно від кількості вишитого на ній, якості полотна.

Зараз ви читаєте новину «Перед Днем Незалежності масово розкуповують прапори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути